O familie întreagă - tată, mamă şi fiu - bătută în câmp. "Mi-a spus 'Hai să vorbim ca oamenii' şi, brusc, mi-a dat un pumn în ochi"

O familie întreagă - tată, mamă şi fiu - bătută în câmp.
Incidentul s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică, în comuna clujeană Cătina.

Andrei T., un bărbat în vârstă de 42 de ani din Cătina, este proprietarul unei turme alcătuite din 300 de oi, de care se ocupă împreună cu soţia şi băiatul lor, în vârstă de 14 ani. „Capul" familiei a primit spre folosinţă de la primăria comunei o păşune pe care-şi paşte animalele. Sâmbătă noaptea, însă, în jurul orei 24.00 , liniştea din jurul turmei lor s-a risipit după ce proprietarul pajiştii vecine, un cioban cu vreo 130 de oi a năvălit, fără „preaviz", peste ei. "Şi-a adus turma până pe pajiştea mea, iar eu l-am rugat să se retragă. El a zis că treaba asta n-o să rămână fără urmări şi va cere „întrăriri". Şi a cerut. A apărut, la scurt timp unu` pe un tractor, altul pe un jeep şi, după ce s-au apropiat de noi, unul dintre ei mi-a spus: „Hai să vorbim ca oamenii." Şi, brusc, mi-a dat un pumn în ochi. Apoi, încă un pumn, în „furca" pieptului - atât de tare încât nici nu mă mai pot întoarce, acum, din pricina durerii," povesteşte, cu o grimasă, bărbatul. „Şi pe mine m-au bătut, cu palma, zburându-mi proteza din gură, dintr-o singură lovitură, iar pe băiat l-au lovit în fluierul piciorului," intervine în discuţie şi Elena, soţia ciobanului-proprietar. 

În ciuda orei târzii, la faţa locului a sosit de urgenţă şi unul din poliţiştii comunei, care le-a luat declaraţii, celor bătuţi, îndrumându-i ca - înainte de a depune plângeri penale împotriva presupuşilor agresori - să se adreseze Institutului de Medicină Legală din Cluj. La unitatea medicală mai sus pomenită a făcut deplasarea până la urmă doar Andrei, cel „atins" mai grav, restul membrilor familiei rămânând în sat, ca să aibă grijă de turmă.
Legiştii clujeni i-au eliberat bărbatului un certificat în care, pentru bătaia căpătată, i-au recomandat acestuia 7 zile de îngrijri medicale.

 

 

Comenteaza