Stirile pozitive ale diminetii de vineri

Stirile pozitive ale diminetii de vineri

Exista si stiri bune in vreme de pandemie.

- Liderii G20 vor injecta peste $5000 de miliarde în economia mondială.

- Bursa americană a crescut pentru a treia zi consecutivă. Cu un plus de 6,4%, indicele Dow Jones Industrial a ieșit din bear market, având o creștere de 21% în ultimele 3 zile. Este cel mai mare câștig înregistrat într-o perioadă de 3 zile, din ultimii 89 de ani. De asemenea, este pentru prima oară în istoria bursei americane când perioada de bear market durează doar 11 zile pentru un indice.

- Ministrul Finanţelor Florin Cîţu a anunţat că ratele la bănci pot fi suspendate la cererea debitorului - persoană fizică sau juridică - pentru o perioadă de până la nouă luni, dar nu mai mult de 31.12 2020. Cîţu a precizat că este vorba despre firme sau persoane care au fost afectate de măsurile luate în contextul pandemiei de COVID-19.

- Contribuabilii plãtitori de impozit pe profit, indiferent de sistemul de declarare și platã, care plãtesc impozitul datorat pentru trimestrul I al anului 2020, respectiv pentru plata anticipatã aferentã aceluiași trimestru, pânã la termenul scadent de 25 aprilie 2020 inclusiv, beneficiazã de o bonificație de 5% sau 10%, calculatã asupra impozitului pe profit datorat.

- Guvernul a aprobat amânarea plãții TVA în vamã pentru firmele platitoare de TVA care importã kituri de testare COVID-19, echipamente de protecție și dezinfectanți, echipamente medicale și medicamente pentru tratarea persoanelor care au contactat virusul.

- Grupul Peugeot-Citroen a anunțat redeschiderea fabricii din orașul Wuhan, epicentrul pandemiei de coronavirus. În ultimele zile, atât Daimler, cât și Volkswagen au repornit gradual producția din China.

- Guvernul Elveției a lansat un pachet de măsuri de urgență de 20 de miliarde de franci elvețieni (20,42 miliarde de dolari), prin care companiile pot solicita de la bănci credite fără dobândă de până la 500.000 de franci elvețieni (509.995 dolari).

- Franța a modificat un TGV pentru a transporta pacienți din regiunile grav afectate de epidemie, către cele unde mai este loc în spitale.

- BBC News suspendă tăierea a 450 de locuri de muncă, pentru a asigura acoperirea subiectului reprezentat de pandemia de Covid-19.

- Donatii: BCR donează 2,5 milioane de lei pentru susținerea luptei împotriva coronavirusului. HeidelbergCement România sprijină cu 140.000 euro lupta împotriva COVID-19. Philip Morris a donat 1 milion de dolari catre Crucea Rosie. Superbet a donat 1 milion lei pentru achiziționarea de echipamente de protecție în sistemul sanitar național.

- La două săptămâni după anunțul închiderii școlilor în Finlanda pentru a stopa răspândirea noului coronavirus, școlile din țară continuă să distribuie în fiecare zi la prânz mese gratuite elevilor, o practică considerată a fi una dintre pietrele de temelie ale societății finlandeze.

- Celebrul teatru rus Bolşoi de la Moscova a anunţat joi că va difuza cele mai bune spectacole ale sale pe YouTube.

- Elton John va organiza un concert caritabil cu mai multe staruri, printre care Mariah Carey, Billie Eilish, Alicia Keys, pentru a strânge fonduri care să ajute la combaterea pandemiei de coronavirus în Statele Unite.

- Creatorul Giorgio Armani a anunţat că fabricile sale italiene vor produce de acum combinezoane de protecţie destinate "personalului medical angajat în lupta " contra pandemiei de coronavirus

Extra: Politistii despre cum respecta romanii carantina: „Am avut în aceste zile situații în care cetățenii erau cu peștișorul în pungă și spuneau că și-au scos animalul de companie la plimbare. Este o poveste reală. Sau am avut situații în care cineva și-a scos pisica la plimbare la 30 de kilometri de domiciliu, pe bancheta din spate a mașinii. Oamenii sunt inventivi, dar sub o formă sau alta trebuie să fim conștienți că nu facem decât să ne furăm singuri căciula, dacă încălcăm aceste reguli”.

Bonus: In Elvetia iepurasii de ciocolata pentru Paste au primit masti de protectie.

Etichete
Comenteaza