Ştirile pozitive ale zilei de luni

Ştirile pozitive ale zilei de luni

Există şi veşti bune în vreme de pandemie 

- Numarul cazurilor noi din Olanda a scazut pentru a doua zi consecutiva.

- Din 12 martie, Coreea de Sud reuseste sa-si tina cazurile noi la aproximativ 100 pe zi.

- Italia a inregistrat ieri o crestere de doar 5,6% a numarului noi de cazuri in timp ce numarul pacientilor internati la Terapie Intensiva a crescut cu 1,3%.

- Un vaccin impotriva tuberculozei este testat in Australia pentru a analiza daca functioneaza si impotriva noului coronavirus.

- MIT a pus online planurile pentru un ventilator al carui cost este $100.

- Donald Trump a anuntat ca 1100 pacienti din New York au inceput tratamentul cu hydroxychloroquine, un medicament impotriva malariei, care a dat rezultate si impotriva Covid-19 in China.

- In Central Park din NY a inceput sa fie ridicat primul spital provizoriu pentru pacientii infectati cu Covid-19.

- Un grup de timișoreni a reușit sa creeze, cu ajutorul unei imprimante 3D, un ventilator mecanic, iar acesta a trecut primul testul de funcţionare. Urmează teste mecanice, reglaje și finalizarea software-ului. Este primul prototip inventat de români, în contextul pandemiei cu coronavirus.

- Doctorii italieni au confirmat ca un medicament impotriva reumatismului folosit de chinezi in tratarea Covid-19 a dat rezultate si pe pacientii italieni.

- Ministrul Economiei, Virgil Popescu, anunţă că a început producţia de măşti în România, urmând a se produce 150.000 de măşti pe zi, până în 15 aprilie, când se va ajunge la 500.000 de măşti pe zi.

- Ministerul Apărării Naționale a anunțăt creșterea capacității de testare moleculară pentru SARS CoV-2 la Institutul ”Cantacuzino”. Unitatea poate prelucra până la 400 de teste în 24 de ore.

Din Cronica de Carte, link in comentarii:

- Editura Humanitas oferă gratuit peste 50 de cărți electronice în limba română, aparținând unor autori precum Gabriel Liiceanu, Ana Blandiana, Radu Paraschivescu, Virginia Woolf, Aristofan, Kafka sau Goethe.

- Platforma Scribd, care conține cărți electronice sau audio, precum și o gamă largă de reviste în format digital, poate fi acum accesată gratuit de oricine, timp de 30 de zile.

- Apple Books oferă cărți gratuite în format electronic și audio, inclusiv pentru copii.

- Peste 1,5 milioane de cărți au fost puse la dispoziție online, de The National Emergency Library.

- UNESCO oferă acces gratuit la biblioteca sa digitală, unde puteți descoperi cărți, articole științifice, documente și fotografii, în șapte limbi diferite (World Digital Library)

Paulo Coelho și-a pus la dispoziție în mod gratuit câteva dintre cărțile sale, în mai multe limbi.

- Fundatia familiei Țiriac va dona 100.000 de euro cash pentru Teledonul Antenei 1 și că va ajuta „până la 40.000 de pensionari” cu coșuri cu alimente în valoare de câte 60 de euro.

Extra, nu sunt stiri pozitive dar sunt importante:

- Singapore a anulat pasaportul unuia dintre cetateni care s-a intors din strainate si nu a respectat autoizolarea impusa de guvern.

- Hong Kong a condamnat la 3 luni de inchisoare un cetatean care a declarat o adresa falsa, unde ar fi trebuit sa se autoizoleze, la intoarcerea in tara.

Bonus, nu sunt stiri pozitive dar au o doza de umor:

- Stocul global de prezervative s-ar putea termina in urmatoarele doua luni.

- PornHub ofera acces gratuit la contentul premium tuturor celor care stau acasa in aceasta perioada. Sau se spala des pe maini.

Fotografia diminetii - un cuplu din Sydney, Australia, care s-a casatorit ieri. Doar 5 persoane au acces la nunti, mirii, doi martori si cel care a oficializat relatia. James D. Morgan/Getty Images:

Etichete
Comenteaza