Ştirile pozitive ale zilei de joi

Ştirile pozitive ale zilei de joi

Există veşti bune pe timp de pandemie.

- România a fost inclusă de Organizația Mondială a Sănătății în programul său masiv de testare a patru posibile tratamente pentru coronavirus, numit ”Solidarity Trial”.

- Un fragment de proteină (o peptidă) ar putea bloca intrarea virusului în celule plămânilor relevă datele cercetătorilor de la MIT. Aceștia au primit permisiunea de a continua cercetările și testează 100 de fragmente de proteine pentru a vedea care ar fi cea mai eficientă.

- Spitalul "Dimitrie Gerota" a ieşit din carantină, însă deocamdată nu poate primi pacienţi şi nu se pot face consultaţii.

- Grupul japonez Fujifilm a lansat un test clinic în vederea testării medicamentului său antigripal Avigan (favipiravir) în tratarea pacienţilor cu noul coronavirus, în urma unor rezultate încurajatoare ale altor studii efectuate în China asupra acestui produs.

- Australia a inceput testarea a doua vaccinuri impotriva noului virus.

- Israel a început testarea unui prototip de vaccin anti-COVID-19 pe rozătoare, a anunțat Institutul Israelian pentru Cercetare Biologică, fără a specifica ce tip de rozător folosesc pentru teste. Institutul a precizat doar că au un ”animal unic” pentru testări și ”o tehnologie unică” pentru a depista interacțiunea animalelor cu boala.

- Ministerul Fondurilor Europene a anunţat lansarea în consultare publică a ghidului pentru plata din fonduri europene a şomajului tehnic pentru persoanele care şi-au pierdut locurile de muncă din cauza pandemiei.

- Angajatorii pot depune începând de ieri solicitările pentru obținerea fondurilor necesare achitării șomajului tehnic pentru perioada 16-30 martie. Cererile vor fi procesate în termen de cel mult 15 zile pentru persoanele care au contracte individuale de muncă și de 10 zile pentru persoanele care lucrează în alte forme contractuale. Angajatorii au termen trei zile de la primirea banilor să îi vireze către angajați.

- Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, a declarat că se lucrează la o măsură de intervenţie la nivel naţional pentru persoanele vulnerabile care au rămas fără venituri şi care se confruntă cu situaţii sociale la limită, inclusiv pentru românii care au lucrat în afara ţării.

- Echipa de management a companiei americane Comcast (detine NBC si studiourile Universal) a anuntat ca-si doneaza salariile pentru lupta impotriva Covid-19, iar compania va aloca $500 milioane pentru a-si ajuta angajatii in aceasta perioada.

- Premierul Japoniei a anuntat ca guvernul va distribui masti de protectie in aproape 50 milioane de case.

- Informaticienii bulgari, plasați în șomaj tehnic, vor înzestra gratuit spitalele publice din țara lor cu aplicații digitale pentru a îmbunătăți procedura de internare a pacienților diagnosticați cu noul coronavirus, salvându-și în același timp locurile de muncă, au anunțat Guvernul și directorii unor companii din Bulgaria

- Numărul animalelor adoptate, în New York și Los Angeles, a crescut cu 70% în martie, comparativ cu aceeași lună a anului trecut. Asociațiile pentru protecția animalelor au venit cu inițiative inedite pentru a crește numărul adopțiilor, în această perioadă dificilă, inclusiv furnizarea de bere pentru 3 luni celor care adoptă un câine.

- Kia Motors a anunțat angajații că va reîncepe activitatea în uzina de automobile din Slovacia, pe care o închisese pe 23 martie.

- Airbus va produce viziere pentru spitale, prin imprimare 3D, în efortul de combatere a Covid-19

- Automobili Lamborghini transformă departamentele fabricii de automobile şi începe producţia de măşti chirurgicale şi viziere medicale în contextul pandemiei.

- Organizaţia non-profit Ateliere Fără Frontiere solicită companiilor să predea către asociaţie echipamentele IT uzate pentru a fi recondiţionate şi donate elevilor rămaşi fără acces la educaţie din cauza crizei Covid-19

- Netflix si ESPN vor lansa luna aceasta un documentar despre ultimul sezon jucat de Michael Jordan la Chicago Bulls.

- Scriitoarea britanică J.K. Rowling a lansat un portal despre universul Harry Potter pentru a ajuta familiile în perioada izolării în casă. Siteul conține jocuri, quiz-uri și puzzle-uri cu personajele din cărțile scrise de Rowling.

- Un proprietar de apartamente din Toronto a anuntat chiriasii ca pot amana plata chiriei si chiar daca au bani pentru a o plati ar fi mai bine sa-i pastreze pentru ca s-ar putea sa aiba nevoie de ei pentru alte plati mai importante.

- Neil Young pune la dispoziţie fanilor întreaga discografie gratuit, pe siteul sau.

- Sphera Franchise Group (KFC, PizzaHut) doneaza 100.000 EUR catre organizatia Crucea Rosie Romana.

- Hard Rock Cafe Bucuresti doneaza 100.000 de lei Spitalului de Urgenta Sfantul Ioan cel Nou din Suceava, pentru combaterea COVID-19.

- Un concert online organizat de liga spaniolă de fotbal sâmbătă a dus la strângerea a peste un milion de euro, sumă ce va fi folosită pentru achiziţionarea de material sanitar în lupta împotriva pandemiei de coronavirus.

- E.ON România lansează o nouă campanie „Dăruieşte Lumină”, prin intermediul căreia va dona 250.000 kWh către consumatorii casnici care au nevoie de ajutor în această perioadă marcată în toate planurile de efectele pandemiei COVID-19. Pe lângă ajutorul direct, E.ON își propune să stimuleze implicarea socială și solidaritatea românilor față de semenii lor aflați în dificultate.

Extra (nu sunt pozitive dar sunt importante)

- Ministerul Sănătăţii a transmis că noul coronavirus rezistă 2-3 zile pe plastic şi inox, 24 de ore pe carton şi 4 ore pe cupru. ”Transmiterea prin alimente nu este suspectată în cazul coronavirusului”.

- Un studiu arata ca in Cretacic Antarctica a fost acoperita de paduri, avand o temperatura medie anuala de 13 grade Celsius.

- Premierul israelian le-a cerut cetatenilor sa poarta masca de protectie in locurile publice.

- Elon Musk a interzis folosirea sistemului de video conferinte Zoom din motive de securitate.

- Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a sărutat steagul Chinei după ce un avion cu echipamente și medici chinezi a ajuns la Belgrad.

Bonus (nu sunt pozitive dar au o doza de umor):

- Turkmenistanul sustine ca nu are nici un caz de infectare cu noul virus iar pentru a fi siguri ca nici nu va avea, autoritatile au interzis cuvintul, folosirea lui putand duce la arestare.

- O cunoscuta prezentatoare de emisiuni culinare din SUA a anuntat ca in perioada carantinei cocktailurile pot fi baute la orice ora.

- Rusia a trimis un avion plin cu echipamente medicale in SUA pentru a-i ajuta in lupta impotriva epidemiei.

- Comisia electorala din Polonia a propus deschiderea de sectii de votare in jocul Minecraft pentru alegerile prezidentiale - cea mai buna gluma de 1 aprilie.

Etichete
Comenteaza