Ştirile pozitive ale dimineţii

Ştirile pozitive ale dimineţii

Sunt şi ştiri bune în vreme de pandemie 

- Au inflorit ciresii.

- China nu a raportat in aceasta dimineata nicio infecție locală, acest lucru având loc pentru prima dată de când a început criza coronavirusului.

- O femeie de 103 ani a fost externată dintr-un spital iranian, după ce s-a vindecat complet de Covid-19.

- Ministerul Apărării Naţionale a început pregătirile pentru montarea spitalului ROL II care va funcţiona ca unitate pentru tratarea cazurilor uşoare şi medii de infectare cu coronavirus din România. Montarea va dura cinci zile, apoi spitalul va fi acreditat şi autorizat.

- Guvernul prorogă până la 30 iunie termenul pentru plata impozitului pe clădiri şi pe mijloacele de transport, cu menţinerea bonificaţiilor stabilite de autorităţile locale.

- Clubul de fotbal Chelsea Londra a anunţat că va pune la dispoziţia personalului din Sistemul Naţional de Sănătate (NHS) hotelul Millennium pe care îl deţine la Stamford Bridge.

- Acțiunile companiei japoneze Fujifilm Toyama Chemical au avut un salt de 15% pe bursa de la Tokyo după ce un oficial chinez a afirmat că medicamentul favipiravir, dezvoltat de firmă, a fost eficient în tratarea infecțiilor cu coronavirus, conform unor teste realizate pe 340 de subiecți.

- Timp de cinci ani poate sta în închisoare oricine diseminează informații false despre coronavirus. Acest lucru este prevăzut în proiectul de lege depus de deputații partidului de guvernământ de la Sofia.

- FIFA va dona 10 milioane de dolari Organizației Mondiale a Sănătății pentru lupta împotriva coronavirusului.

- Înmatriculările de mașini electrice în România au crescut cu 64% în primele două luni ale anului.

- Banca Mondială suplimentează cu 2 miliarde de dolari, la 14 miliarde, fondurile de reacţie la pandemia de coronavirus.

- Papa Francisc le-a recomandat familiilor izolate să găsească împreună ”gesturi de tandreţe” precum ”o farfurie cu mâncare caldă, o mângâiere, o dezmierdare, un apel telefonic”.

- Teatrul Tandarica a inceput sa transmita online, gratuit, spectacole pentru copii.

- Familia Angnelli, care deţine clubul Juventus Torino, a donat zece milioane de euro luptei împotriva coronavirusului.

- Mai mult de jumătate dintre europenii care au raspuns la chestionar un privind turismul încă își doresc să călătorească între lunile mai și septembrie 2020, atât timp cât destinațiile preferate nu vor fi în carantină.

- Patria Bank reeșalonează pe 3 luni ratele clienților persoanelor fizice.

- Teatrul Naţional "Marin Sorescu" din Craiova a lansat pe Facebook "leapşa virtuală între spectatori şi actori".

- OMV Petrom donează Crucii Roşii Române 1 milion de euro în pandemia Covid-19.

- Guvernul Cehiei a decis ca intre orele 10:00 și 12:00 numai persoanele cu vârste peste 65 de ani vor avea acces în magazine alimentare și farmacii.

- Guvernatorul unei provincii din Coreea de Sud a lansat pe internet o oferta speciala pentru a salva fermierii din regiune, afectati de epidemie: 10kg de cartofi la $4.

- Moncler va dona 10 milioane de euro pentru constructia spitalului Fiera din Milano, regiunea Lombardia, Italia

- Producătorul de drojdie proaspătă și uscată Pakmaya a livrat către magazinele din toată țara 2 milioane de pachete de drojdie (uscată și proaspată), de trei ori mai mult decat in mod normal. Cantitatea este suficientă pentru a produce aproximativ 25 de milioane de pâini.

- Guvernul ungar suspendă plata creditelor pentru populație și companii până la finalul anului.

- BRD amână plata a până la 3 rate pentru clienții persoane fizice și prelungește durata facilităților de credit pentru micro-întreprinderi.

- Guvernul Poloniei a anunțat măsuri de $60 de miliarde pentru a sprijini economia.

- PROFI donează 1 000 000 RON pentru dotarea secțiilor ATI.

- Grecia interzice concedierile, în perioada crizei COVID-19, și oferă 800 euro/lună angajaților care nu pot merge la lucru.

- Benzina și motorină s-au ieftinit cu 1 leu pe litru de la începutul anului .

- Guvernul Austriei va cheltui până la 38 miliarde de euro pentru a ține companiile pe linia de plutire și a asigura locurile de muncă.

- Kaufland România şi Lidl România donează 100.000 de recoltoare pentru exudat nazal şi faringian, o primă fază fiind deja livrată.

Etichete
Comenteaza