Ştirile pozitive ale zilei de joi

Ştirile pozitive ale zilei de joi

Există şi veşti bune în vreme de pandemie. 

- Desi numarul de testari efectuate la nivel global este in crestere, numarul cazurilor noi s-a plafonat de 5 zile, nedepasind varful inregistrat in 3 aprilie.

- Continua sa scada numarul deceselor raportate zilnic in Italia. Iar numarul pacientilor internati la Terapie Intensiva a scazut pentru a cincea zi consecutiv.

- Coreea de Sud a raportat in aceasta dimineata 39 de noi cazuri, cel mai mic numar inregistrat de la finalul lunii februarie.

- Începând de ieri s-a instituit procedura de eliberare si primire a documentelor semnate electronic de catre autoritati si institutii publice din Romania.

- Premierul britanic Boris Johnson este constient si se recupereaza bine.

- Peste 100 de companii din Romania anunțaseră la finalul lunii martie demersuri de sprijin al sistemului sanitar în lupta împotriva COVID-19, în valoare de peste 12 milioane de euro.

- Danemarca va deschide scolile si gradinitele saptamana viitoare, pe 15 aprilie.

- Elveția intenționează să reducă restricțiile impuse pentru combaterea pandemiei coronavirus la sfârșitul lunii aprilie, a anunțat guvernul.

- Deputaţii şi miniştrii bulgari îşi donează sistemului public de sănătate salariile, în total 750.000 de euro, pe perioada izolării, prelungită până la 13 mai.

- O companie medicală din Elveţia a anunţat disponibilitatea de a produce aparate de mare capacitate care pot efectua anul acesta peste 30 de milioane de teste precise de coronavirus.

- Cercetatorii de la Universitatea Óbuda din Ungaria au dezvoltat un ventilator care poate sustine in acelasi timp 50 de pacienti.

- Guvernul Australiei va subvenționa salariile a 6 milioane de angajați pentru cel puțin următoarele șase luni.

- Guvernul Poloniei a anunțat măsuri suplimentare de 2,65 miliarde de dolari pentru a sprijini economia.

- Companiile americane de asigurari au inceput sa returneze bani catre clienti dupa ce acestia nu au folosit masinile in martie si aprilie.

- Volkswagen ia în calcul redeschiderea fabricii din Pamplona, Spania.

- Michelin va începe să confecționeze măști inclusiv în fabricile din România.

- BMW va începe să producă măşti faciale pentru a proteja angajaţii şi populaţia de coronavirus.

- În absența turiștilor, birjarii vienezi livrează mâncare celor în nevoie.

- Disney a anunțat că a atins 50 de milioane abonați, la nivel global, pentru serviciul Disney+, la mai puțin de 6 luni de la lansarea în SUA. În ultimele două săptămâni serviciul a fost lansat în Marea Britanie, Irlanda, Franța, Germania, Italia, Spania, Austria, Elveția, iar de săptămâna trecută este disponibil în India.

Extra (nu sunt pozitive dar sunt importante):

- Premierul Ludovic Orban a declarat că România se bazează pe decontările de la nivelul Uniunii Europene pentru a susţine financiar o serie de măsuri luate în timpul restricţiilor din timpul crizei de coronavirus. Orban a spus că în acest moment 30 la sută din economia României este afectată, dar că o evaluare „serioasă” se va putea face abia la mijlocul lunii aprilie.

- Serviciile secrete militare americane, cele care se ocupă de sănătate, au avertizat, într-un raport trimis în noiembrie anul trecut, despre pericolul pe care-l reprezintă noul virus apărut în Wuhan, China.

- Cancelarul german Angela Merkel a avut convorbiri telefonice cu președintele Chinei Xi Jinping, în urma cărora Germania a obținut acces direct la o fabrică de producție a echipamentelor necesare spitalelor, iar un transport aerian direct va fi facilitat între cele două țări.

- Organizatorii turneului de tenis de la Wimbledon au platit timp de 17 ani cate $2 milioane/an pentru o asigurare impotriva unei pandemii. Pentru ca turneul a fost anulat anul acesta din cauza pandemiei, vor primi $141 milioane.

- Numărul de mașini produse în SUA luna aceasta va fi cel mai mic de la cel de-al Doilea Război Mondial până în prezent.

- Două milioane de măşti cumpărate de Finlanda din China nu sunt potrivite pentru utilizarea în spital, a anunțat guvernul de la Helsinki.

- Compania americana aviatica Delta a anuntat ca nu va mai vinde locul din mijloc pentru a pastra o distanta intre pasageri.

Bonus (au o doza de umor):

- Pentru cei care cauta o schimbare in cariera: Roger Federer și familia sa se află în izolare în Elveția, la Lenzerheide, în perioada pandemiei de coronavirus. Fostul lider mondial și soția Mirka sunt în căutări după ce au rămas fără bone pentru cei patru copii.

- Un sofer a fost prins pe o autostrada din UK cu 210 km/h, motivatia lui fiind ca a calcat pedala pentru a nu fi prins de virus.

Fotografia diminetii - In Italia s-a nascut Giulia, fetita lui Matteo, primul pacient infectat cu Covid-19 din Peninsula. Matteo s-a recuperat insa si-a pierdut tatal din cauza virusului:

Etichete
Comenteaza