Mesele târzii pot avea consecinţe grave asupra sănătăţii. Ce spun studiile
Un studiu aduce noi dovezi care susţin dietele de tip post intermitent, care limitează consumul de alimente la primele ore ale zilei.
Cercetătorii de la Universitatea Oberta de Catalunya şi Columbia University au descoperit că consumul a peste 45% din caloriile zilnice după ora 17:00 afectează negativ capacitatea organismului de a regla nivelul glicemiei, crescând semnificativ riscul de diabet.
Studiul a inclus 26 de participanţi, cu vârste între 50 şi 75 de ani, toţi supraponderali sau având prediabet sau diabet de tip 2. Aceştia au fost împărţiţi în două grupuri: cei care au consumat mai multe calorii înainte de ora 17:00 şi cei care au mâncat mai târziu.
Ambele grupuri au avut aceleaşi alimente şi acelaşi aport caloric. Rezultatele au arătat că persoanele care au mâncat mai târziu au avut niveluri mai ridicate ale glicemiei şi o toleranţă mai slabă la glucoză.
Consumul de alimente la ore târzii a fost asociat cu un metabolism mai lent, o tendinţă de a stoca grăsime şi o reducere a capacităţii organismului de a arde grăsimile.
Mai multe AICI