Dobândă dublă la depozitele Bancpost

Dobândă dublă la depozitele Bancpost
Un bun gospodar îşi face vara sanie şi iarna car. Aşa zice o vorbă din bătrâni şi aşa sună şi îndemnul la un comportament financiar responsabil. E bine, dar greu, sunt tentaţi să spună toţi cei dependenţi de un venit fix, cu posibilităţi limitate de investire şi economisire.

Tocmai pentru a contracara astfel de replici instituţiile bancare vin cu oferte şi produse ce fac fezabil comportamentul financiar responsabil. Este cazul Bancpost, care lansează un produs de economisire unic, depozitul Start Dublu, ce oferă dobândă dublă pentru prima lună contractuală. Astfel, la depozitele constituite pe 6 luni, beneficiul din dobândă este echivalent unui depozit pe 7 luni. Un exemplu de comportament financiar responsabil ar fi constituirea unui depozit Start Dublu în luna decembrie, pentru a economisi din iarna pentru vacanţa de vară. De altfel, oferta băncii este limitată până pe 21 decembrie. 

Depozitul lansat de Bancpost oferă o dobândă pe an de 11% pentru prima lună contractuală pentru depozitele pe 6 luni în RON. Este dublul dobânzii, de 5,5% pe an, ce se aplică următoarelor cinci luni contractuale. Depozitul lansat de Bancpost oferă aceleaşi avantaje ale dobânzii duble în prima lună şi depozitelor constituite în EUR, USD sau CHF. Astfel, pentru prima lună contractuală, dobânda pe an pentru depozitele în EUR este de 7,25%, pentru cele în USD de 5,2% şi de 4,5% pentru cele în CHF.

"Caracteristicile depozitului Start Dublu au fost create pornind de la studierea comportamentului de economisire al clienţilor. Astfel a reieşit că un lucru important pentru acestia este accesul facil la bani. Tocmai de aceea, depozitul Start Dublu permite deponenţilor acces la bani fără a fi nevoie să lichideze depozitul. Pentru orice sumă parţială retrasă înainte de scadenţă, clientul primeşte dobânda pentru fiecare zi până în momentul retragerii, cu excepţia dobânzii aferente primei luni, în timp ce pentru restul sumei rămasă în depozit dobânda este bonificată integral" a explicat Monica Pânzaru, Şef Serviciu Depozite Retail, Bancpost.

Depozitele Start Dublu pot fi constituite pe o perioadă de şase luni, iar suma minimă pentru constituire este de 5.000 RON sau 1.000 EUR/USD/CHF, fără limită superioară de sumă. La scadenţă, dobânda poate fi capitalizată sau virată în contul curent. Fondurile din depozitele constituite la Bancpost sunt garantate de Fondul de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar în limita sumei de 100.000 EUR/echivalent lei per deponent.

Daniel D.

 

Etichete
Comenteaza