Acord pentru protejarea indicaţiilor geografice între UE şi Moldova, semnat azi de Cioloş

Acord pentru protejarea indicaţiilor geografice între UE şi Moldova, semnat azi de Cioloş
Uniunea Europeană și Republica Moldova au semnat astăzi la Bruxelles un acord pentru protejarea reciprocă a Indicațiilor Geografice (IG).

Republica Moldova va asigura astfel un grad înalt de protecţie a celor peste 3.200 de produse alimentare, vinuri și băuturi spirtoase înregistrate în sistemul de Indicații Geografice al Uniunii Europene. Totodată acordul are ca obiectiv promovarea de ambele părți a comerțului cu produse agricole și alimentare de calitate.

"Acest acord este încă un pas pentru consolidarea sistemului nostru de Indicații Geografice pe plan mondial, dar și o modalitate de aduce Republica Moldova mai aproape de Uniunea Europeană. Produsele de calitate din această ţară, integrate în acest sistem, vor fi mai vizibile pe o piață de aproape 500 de milioane de consumatori", a spus comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală, clujeanul Dacian Cioloș.

Acordul urmăreşte o mai bună informare a consumatorilor cu privire la originea şi calitatea produselor, precum şi protejarea lor contra inducerii în eroare.

Comenteaza