Tomac îl cheamă pe Cioloș în coaliția anti-PSD: "A făcut performanță și este binevenit"

Tomac îl cheamă pe Cioloș în coaliția anti-PSD: "A făcut performanță și este binevenit"

Liderul Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac, a anunțat că, în cazul formării unui pol politic anti-PSD pentru următoarele alegeri, fostul premier Dacian Cioloș este aştepta să se alăture.

Președintele PMP a anunțat joi, la Cluj, că a purtat discuții cu liderii partidelor din opoziția parlamentară pentru formarea unui pol politic anti-PSD, aceasta fiind singura metodă luată în calcul prin aceștia să recâștige teren pe scena politică: "Credem că modul în care PSD guvernează în acest moment ne obligă să privim cu luciditate spre perspectivele pe care le are țara și cred că, inclusiv la Cluj, va trebui să participăm activ la încercarea de a crea un pol politic anti-PSD la nivel național, format din partidele parlamentare care sunt în opoziție cu PSD-ul. Aici ne referim la PNL și USR. Am avut o întâlnire cu domnul președinte Orban înainte de a se încheia sesiunea parlamentară, ne-a vizitat la grupul parlamentar PMP, cu domnul președinte Barna am discutat în repetate rânduri în Parlament pe inițiative comune", a declarat Tomac.

Liderul PMP spune că varianta unei coaliții a opoziției a venit în urma îndemnului adresat de președintele Klaus Iohannis, dar și la presiunile străzii: "Domnul președinte, în ultima perioadă, a făcut apel la unitatea opoziției. Și în rândul cetățenilor există o așteptare destul de serioasă de a ne uni", a adăugat politicianul.

Eugen Tomac a precizat că, în cazul înființării unei formațiuni anti-PSD, fostul premier Dacian Cioloș și partidul Mișcarea România Împreună vor fi invitați să se alăture: "Cred că este absolut necesar să-l invităm și pe domnul Cioloș într-un asemenea proiect. Este un om politic care a făcut performanță și este binevenit într-o asemenea construcție", a precizat Tomac. 

Liderul partidului Mişcarea România Împreună s-a arătat, însă, reticent față de ipoteza unei coagulări a Opoziţiei anti-PSD și a evitat orice discuție legată de anul electoral 2019 și alegerile prezidențiale: "Nu e subiect de actualitate nici pentru mine şi nici pentru partidul din care fac parte. Când va veni vremea să decidem candidaturile, vom discuta detaliile legate de acest subiect", a subliniat Dacian Cioloș într-o conferință de presă organizată tot joi, la Cluj.

Eugen Tomac a declarat că diferențele de ideologie dintre partidele din Opoziție vor fi lăsate deoparte odată cu formarea unei coaliții, pentru a lupta împreună împotriva unui inamic comun: "Când vom crea acest pol, vom trece peste diferențele dintre noi și ne vom concentra pe ceea ce ne unește. Primul pas este să discutăm, să vedem dacă suntem capabili să creăm această coaliție, pe care o considerăm necesară în momentul de față. E o datorie pentru fiecare politician lucid să se implice în acest proiect, pentru că alte soluții nu avem la ora actuală", a conchis liderul PMP.

Mesajul transmis de Klaus Iohannis Opoziţiei

"Un ultim apel vreau să îl adresez opoziției și politicienilor care se află în opoziție față de actualul Guvern. Alternativa nu vine de la sine. Doar lucrând cu determinare și înțelepciune, se poate ajunge în situația de a obține încrederea oamenilor. Stă și în mâinile opoziției responsabilitatea de a asigura stabilitatea ţării şi menținerea României pe drumul normalității. Este nevoie, fără îndoială, de un dialog susținut între toate forțele de opoziție. Oamenii politici responsabili știu să lase deoparte interesele mărunte și orgoliile și să pună mai presus interesul țării. Iar interesul românilor este de a opri abuzurile actualei majorități. Cu înțelegere între partidele de opoziție se obține ceea ce spuneam mai devreme: alternativa așteptată de români", afirma Klaus Iohannis în 13 august 2018, la trei zile de la reprimarea violentă a protestului românilor din diaspora împotriva guvernului PSD.

Comenteaza