Leguma indispensabilă pentru diabetici + Combate bolile de inimă, rinichi şi ficat, ţine tensiunea sub control

Leguma indispensabilă pentru diabetici + Combate bolile de inimă, rinichi şi ficat, ţine tensiunea sub control
Aceasta leguma este recomandata pentru persoanele care sufera de guta, in disfunctii cardiovasculare, obezitate, boli de rinichi, ficat, etc

Iată 15 beneficii miraculoase ale castravetelui asupra sanatatii:

1. Prezenta unor cantităti diferite de iod nu ajuta buna functionare a glandei tiroide.

2. Incetineste dezvoltarea aterosclerozei.

3. Prezenta zincului în castravete ajută la cresterea cantitătii de insulină, care joacă un rol important în schimbul de carbon. Acest lucru face un aliment indispensabil pentru diabetici.

4. Un alt avantaj al castravetilor, este faptul că raportul dintre micro si macronutrienti este foarte favorabil asupra consumului, acesta oferind o reactie neutră în stomac si un laxativ usor si diuretic. Calitătile de mai sus face castravetele un aliment medical extrem de util pentru diferite tipuri de boli.

5. In medicina populară, sucul de castravete este bun pentru durerea de colici.

6. Un amestec de suc de castravete si miere este foarte util impotriva tusei si eliberarea căilor respiratorii superioare. Recomandat este sa beti de trei ori pe zi, 2-3 linguri.

7. Sucul lor este folosit în produsele cosmetice pentru a mentine pielea proaspata si ameliorarea arsurilor solare.

8. Castravetii au un efect foarte bun la persoanele cu activitate cardiaca. Sa constatat ca, din cauza raportului avantajos intre sarurile de sodiu si potasiu în consum regulat, ajuta la eliberarea mai rapida a sarurilor de sodiu si reduce ulterior umflari in organism.

9. Un alt efect pozitiv al acestora este ca reduce timpul pentru a converti carbohidratii in grasimi, ceea ce face foarte util ca aliment dietetic impotriva obezitatii. Acest lucru explica utilizarea frecventa in diete.

10. Dietele cu castravete sunt recomandate pentru persoanele care sufera de guta, in disfunctii cardiovasculare, obezitate, boli de rinichi, ficat, etc. Cu toate acestea, trebuie sa stiti ca este bine sa-l mancati proaspat. Castraveti murati si conservati nu numai că nu au proprietati de vindecare, dar chiar sunt daunatori pentru persoanele care suferă de gastrita si ulcer, ateroscleroza, hipertensiune arteriala, intrerupere de schimb apa-sare.

11. Sucul de castravete combinat cu salata de morcov, da rezultate foarte bune in boli de piele.

12. Nivelul ridicat de potasiu din castravete face extrem de bine tensiunii arteriale, atât celei prea mari, cat si prea mici.

13. Sucul de castravete imbunatateste starea gingiilor si a dintilor.

14. Pistruii pe fata pot fi indepartati cu suc de castravete proaspat. Taiati într-un castron castravete proaspat si stropiti cu sare. Apoi, zdrobiti pentru a elibera sosul lor si frecati-va pistruii pentru 1-2 min.

15. Tusea poate fi vindecata cu suc de castravete proaspat, care este excelent pentru tuse si boli ale tractului respirator superior. Se amestecă acest suc, cu un pic de miere si să ia 2-3 linguri de 2-3 ori pe zi.

 

Etichete
Comenteaza