Au ratat primul obiectiv! CFR rămâne "pe minus" după egalul cu Dinamo

Au ratat primul obiectiv! CFR rămâne
CFR Cluj a încheiat la egalitate partida cu Dinamo din etapa a treia din Liga I, scor 0-0, meci disputat luni seara în Gruia.

Misiunea se complică pentru ambele echipe după remiza de luni. CFR-ul mai are de recuperat încă două puncte, iar programul din perioada următoare nu e tocmai facil. "Vișiniii" vor da piept cu Pandurii (deplasare) și Astra (acasă). O înfrângere în aceste două meciuri le poate compromite și mai mult "feroviarilor" șansele la play-off.

Formația antrenată de Andone a ratat oportunitatea de a se desprinde de celelalte competitoare. La egalitate de puncte cu "gorjenii" și cu un singur punct peste următoarele cinci clasate (Voluntari, Iași, Steaua, Craiova, Gaz Metan), Dinamo nu mai e atât de sigură de prima poziție. Pentru echipa din Ștefan cel Mare urmează un meci cu Voluntari și apoi "derby-ul" cu Steaua.

CONCURS DE OCAZII

Prima oportunitate de gol a întâlnirii de la Cluj i-a aparținut CFR-ului. În minutul 3, căpitanul Mario Camora i-a centrat un balon lui Păun, dar acesta a șutat pe lângă poarta lui Brănescu.

Replica dinamoviștilor nu a întârziat să apară. În minutul 15, Dorin Rotariu i-a trimis o pasă în careu atacantului Gnohere, dar șutul jucătorului francez a ocolit buturile lui Mihai Mincă. Vârful "alb-roșilor" și-a mai încercat o dată norocul în minutul 21, când a trimis peste poartă o torpilă de la aproximativ 25 metri.

În minutul 33, Navarro ratează contactul cu buturile lui Mincă la o lovitură de cap.

În minutul 37, vine și una dintre cele mai mari șanse de gol ale "feroviarilor" din prima repriză. Nouvier îi pasează în careu lui Juan Carlos Ruiz, dar șutul mijlocașului spaniol este blocat de Mevlja.

Cu puțin timp înainte de intrarea la cabine, centralul Balaj scoate și primul galben. Alexandru Păun este sancționat pentru un fault comis asupra lui Navarro.

Tonul reprizei secunde este dat tot de clujeni. În minutul 47, Juan Carlos recepționează o centrare de la Păun și acesta trage pe lângă buturile lui Brănescu. 5 minute mai târziu, mijlocașul spaniol primește o pasă de la Nouvier și șutul său este respins în corner de goalkeeper-ul dinamoviștilor.

Presiunea fanilor crește și o dată cu ea, agresivitatea de pe teren. Italianul Petrucci primește galben în minutul 55 după un fault la Busuladzic.

Dinamo prinde din nou curaj, și Rotariu nimerește bara în minutul 58.

În următoarele 2 minute, CFR-ul înregistrează nu mai puțin de trei ocazii prin C. Lopez (59), Petrucci (60) și Jakolis (61). Cea mai importantă șansă rămâne, însă, șutul în bară a lui Lopez din minutul 59.

Vasile Miriuță a operat prima modificare în minutul 64, cu scopul de a forța victoria. Prin intrarea atacantului Negruț și ieșirea mijlocașului Nouvier, CFR a trecut de la sistemul 4-2-3-1 la clasicul 4-4-2.

Palic l-a încercat pe Mincă cu două șuturi de la distanță în minutele 71 și 72. A doua minge a ocolit milimetric buturile portarului din Gruia.

Andone îl scoate pe mijlocașul Ionuț Șerban în minutul 75, înlocuindu-l cu jucătorul care poate evolua și pe postul de fundaș, Sergiu Hanca. Tehnicianul "alb-roșilor" a încercat să conserve egalul de pe tabelă.

DEBUTURI ÎN TRICOUL "VIȘINIU"

În minutul 78, Alexandru Neagu a intrat pe teren în locul lui Juan Carlos Ruiz. Mijlocașul venit de la Academia Clinceni și-a făcut, astfel, debutul la formația clujeană.

În minutul 81, CFR-ul înregistrează ultima oportunitate de a înscrie prin Jakolis. Torpila expediată de mijlocașul croat de la aproximativ 35 metri s-a dus peste poartă.

Trei minute mai târziu, Rotariu semnează ultima situație de gol a dinamoviștilor. Mingea șutată din lovitură liberă s-a dus în zid.

În minutul 87, Laszlo Hodgyai debutează și el în echipa CFR-ului. Atacantul venit de la Ferencvaros l-a înlocuit pe Cristian Lopez.

Confruntarea s-a încheiat la scor alb. Rezultatul înregistrat poziționează "feroviarii" pe locul 12, cu 2 puncte în minus și un golaveraj de 3-3. De cealaltă parte, Dinamo revine pe primul loc. Cu 7 puncte strânse până acum și un golaveraj de 6-2, "alb-roșii" se află la egalitate de puncte cu ocupanta locului secund, Pandurii.

La partida cu Dinamo, CFR a adunat aproximativ 8.000 de suporteri în tribunele arenei Dr. Constantin Rădulescu. Audiența din partea galeriei oaspete nu a fost nici ea neglijabilă. Nu mai puțin de 2000 fani au venit din capitală pentru a-și susține favoriții.

În tribune s-a aflat și Lucian Goian. Fundașul central a evoluat în stagiunea precedentă la echipa antrenată de Vasile Miriuță. El s-a transferat la Mumbai City (India) în această vară din postura de jucător liber de contract.

Pentru CFR, urmează meciul din Cupa Ligii cu CSU Craiova de joi. Jocul va începe la ora 21:00. Tot în aceeași zi, Dinamo va întâlni FC Voluntari de la ora 18:30.

----------

CFR 1907 Cluj - Dinamo București 0-0 (0-0)

Stadion: Dr. Constantin Rădulescu, Cluj-Napoca

Spectatori: 10.000

CFR Cluj (4-2-3-1): Mincă - Tiago Lopes, Larie, Mureșan, Camora (cpt.) - Juan Carlos (Neagu, min. 78), Jakolis - Petrucci, Păun, Nouvier (Negruț, min. 65) - Cristian Lopez (Hodgyai, min. 87)

Antrenor: Vasile Miriuță

Rezerve: Traian Marc, Peteleu, Horj, Veres, Alexandru Neagu, Hodgyai, Sergiu Negruț

Dinamo (4-3-3): Brănescu - Filip, Mevlja, Nedelcearu, Navarro - Busuladzic, Palic (Dudea, min. 89), Șerban (Hanca, min. 75) - Lazăr, Gnohere (Olteanu, min. 83), Rotariu

Antrenor: Ioan Andone

Rezerve: Cano, Hanca, Popescu, Patrick Petre, Tîrcoveanu, Dudea, Olteanu

Cartonașe galbene: Păun, Petrucci, Juan Carlos/ Hanca

Brigadă: Cristian Balaj (centru), Vasile Marinescu și Valentin Avram (tușă), Cătălin Pană (arbitru de rezervă)

Comenteaza