U-BT și-a încheiat aventura europeană cu o înfrângere

U-BT și-a încheiat aventura europeană cu o înfrângere
Clujenii au pierdut cu 65-74 (22-20, 17-13, 14-21, 12-20) pe terenul cehilor de la BK Pardubice, miercuri seara, în ultimul meci din faza secundă a grupelor FIBA Europe Cup.

Echipa lui Silvășan s-a aflat la conducere în primele două sferturi, 22-20, respectiv 39-33. Gazdele și-au revenit, însă, în cea de-a treia repriză, 53-54, "studenții" pierzând în cele din urmă meciul cu 65-74.

Vlad Moldoveanu a fost cel mai bun marcator al Universității (17), celelalte puncte ale clujenilor fiind înscrise de George Toth (12), Ousmane Barro (8), Filip Adamovic (8), Rolland Torok (7), Tudor Gheorghe (5), Wilhelm Brosser (4) și Andrei Mureșan (4).

În urma acestui rezultat, U-BT a încheiat grupa O pe locul 3, cu 8 puncte și un bilanț de 2 vitorii și 4 înfrângeri. Pardubice termină grupa pe ultima poziție, cu același număr de puncte, având 2 succese și 4 eșecuri. Cele două formații erau eliminate din Europe Cup încă dinaintea ultimei etape.

"Vreau să felicit echipa adversă, au făcut un meci bun în această seară, mai ales prin prisma recuperărilor, în special a celor ofensive. Niciuna dintre echipe nu a avut presiunea rezultatului, aşa că jocul nu a avut o miză prea mare. În aceste condiţii, am venit decişi să dăm minute cât mai multe jucătorilor care au fost folosiţi mai puţin până acum şi cred că, în cea mai mare parte a meciului, au făcut o treabă bună, în mare sunt mulţumit de ei. Pentru noi, ca şi pentru echipa cehă, urmează să ne concentrăm pe campionat, urmează o perioadă dificilă pentru ambele echipe. Le urez succes şi îmi doresc ca şi noi să avem succes pe mai departe", a declarat antrenorul clujenilor, Mihai Silvășan, pe site-ul clubului.

În meciul din Cehia au lipsit Kyndall Dykes, Aleksandar Rasic și Maksym Pustozvonov, cei trei fiind menajați de Silvășan pentru următorul joc de campionat, cu Steaua.

Comenteaza