Lilian Zamfiroiu, numit, ieri, în funcţia de preşedinte al ICR, este doctor în istorie şi şi-a început activitatea în diplomaţie în 2001, după ce a lucrat ca profesor de limba română şi a cochetat cu presa, de la revista Universităţii Bucureşti, înainte de 1989, până la RRA şi Radio Vacanţa.
Directorul Teatrului Maghiar de Stat Cluj (TSMC), Tompa Gabor a subliniat că spectacolul "Unchiul Vanea", care a ajuns recent la 100 de reprezentaţii, este probabil cea mai importantă producţie a instituţiei din ultimele decenii.
O expoziţie cu lucrări de Monica Romanca, realizate în două tehnici diferite, colaj şi pictură, va fi vernisată joi de la ora 18 la galeria Diverta Universităţii.
Peste 20.000 de clujeni au luat parte la Festivalul Jazz in the Park, ce a avut în perioada 21-23 iunie, la Cluj-Napoca.
Filarmonica de Stat Transilvania (FST) va închide actuala stagiune vineri, cu un concert al cărui program este alcătuit exclusiv din fragmente ale unor lucrări compuse de Richard Wagner.
Rectorul Universităţii Babeş-Bolyai, istoricul Ioan Aurel Pop, scriitoarea Florina Ilis şi criticul literar Alex Goldiş se numără printre câştigătorii premiilor oferite în cadrul Festivalului de Carte Transilvania. Între cei care au mai fost premiaţi se regăsesc Horia Bădescu, Vasile Sebastian Dâncu, dar şi jurnaliştii Tibi Fărcaş şi Bogdan Stanciu.
Volumul „Istoria Transilvaniei" (editura Eikon, 2013), al profesorilor Ioan Aurel Pop (rectorul Universităţii Babeş-Bolyai) şi Ioan Bolovan (prorectorul universităţii) a fost lansat vineri la Târgul de Carte Transilvania, care se desfăşoară de câteva zile în Piaţa Unirii.
Atelierele secţiei de design textil a Universităţii de Arte şi Design (UAD) sunt deschise publicului, de vineri până în 7 iulie.
Mai multe organizaţii de tineri şi studenţi, respectiv cu specific ortodox, între care şi Liga Studenţilor din Cluj, organizează între 19-28 iulie tabăra naţională studenţească "Pr. Teofil Părăian", la mănăstirea Oaşa din judeţul Alba. Ediţia din acest an a taberei va fi dedicată personalităţii preotului profesor Constantin Galeriu, una din cele mai cunoscute figuri ale ortodoxiei post-decembriste din România.