Finanţele clujene au ieşit pe plus la încasări

Finanţele clujene au ieşit pe plus la încasări
Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Cluj a consemnat în august încasări cu 58 de milioane de lei mai mari decât în aceeaşi lună a anului trecut.

De la Cluj au intrat la bugetul general consolidat 303 milioane de lei faţă de 246 de milioane în august 2016. Creşterile procentuale cele mai importante s-au simţit la asigurările de şomaj (+32%), asigurările sociale de stat (+30%), fondul naţional unic de asigurări de sănătate (+23%), dar şi la bugetul de stat (+17%).
 
„Încasările au fost influenţate de migrările contribuabililor către şi de la Direcţia Generală Administrare Mari Contribuabili şi Administraţia pentru Contribuabili Mijlocii constituită la nivelul regiunii”, a precizat Nicolae Câmpan, şeful AJFP.
 
Pentru a recupera veniturile datorate de contribuabilii aflaţi în executare silită, 249 de milioane de lei de către persoanele juridice şi de 32 de milioane de către persoanele fizice, instituţia a emis somaţii de 54 de milioane de lei, a înfiinţat popriri pentru 101 milioane de lei şi sechestre pentru 5 milioanei. Valoarea sumelor încasate din aceste măsuri se ridică la 34 de milioane. 
 
În perioada de raportare, organele de control din cadrul structurilor cu atribuţii de inspecţie fiscală, cu un efectiv de 77 persoane, au efectuat 102 de acţiuni de verificare din care 74 la persoane juridice, în urma cărora au fost atrase la bugetul de stat consolidat venituri suplimentare de 6,3 milioane de lei şi 28 de acţiuni la persoane fizice.
 
Obiectivul prioritar dispus prin programul de activitate a fost efectuarea de inspecţii fiscale ca urmare analizelor de risc proprii, la contribuabilii persoane juridice sau fizice. În august au fost efectuate 28 acţiuni la contribuabilii selectaţi pe baza analizei de risc, în urmă cărora au fost atrase la bugetul statului debite suplimentare în cuantum de 6,3 milioane de lei.

Comenteaza