Magazinul Central se transformă. Cel mai mare hub din Europa de Est, amenajat la etajul 3 FOTO

Magazinul Central se transformă. Cel mai mare hub din Europa de Est, amenajat la etajul 3 FOTO
Lucrările de amenajare a investiției de 200.000 de euro vor fi gata în primăvară, iar ClujHub Central (CHC) va deveni cel mai mare spațiu de lucru în comun din Europa de Est, dedicat creativilor, antreprenorilor și dezvoltatorilor IT. O componentă importantă va fi cea de incubator și accelerare de afaceri inovative, dar și de workshopuri susținute de profesioniști.

Cu un spațiu ce va ajunge la 2.500 mp, CHC va avea spații cu birouri private pentru echipe, cowork open space, săli de ședințe și de evenimente care vor putea primi până la 250 de persoane. Acesta va avea terasă, grădină urbană, zonă de relaxare, bibliotecă, zonă de colaborare, cafenea.

„Conceptul de hub înseamnă să construim comunități de antreprenori, de freelanceri și oameni cu inițiativă care doresc să se implice activ în piața în care activează. Comunitatea noastră cuprinde membri din domeniile IT, marketing, BPO, avem designeri și tineri talentați din domenii creative care au ales să se bucure de un mediu de muncă colaborativ și inspirațional. 

Fie că este vorba de un magazin online sau de un artist independent, le-am oferit spațiul potrivit pentru a-și desfășura activitatea, de la birouri personalizate până la spații de colaborare open space. Suntem o destinație și pentru digital nomads, adică pentru cei care aleg să călătorească în toată lumea și să lucreze din orașele pe care le vizitează”, a declarat Victor Miron, director executiv al CHC.

Antreprenorul Cristian Dascălu a inițiat conceptul CHC pentru a aduce împreună oameni talentați, din domenii diverse: „Viziunea cu care am pornit la drum acum cinci ani a fost să devenim cel mai important centru de antreprenoriat din regiune, să găzduim conferințe, evenimente de networking și de accelerare, într-un spațiu generos, în inima orașului. Am început să atragem și start-up-uri din alte țări și ne dorim ca orașul Cluj-Napoca să devină un <start-up city> adevărat, cu un ecosistem antreprenorial puternic”.

„CHC mă ajută să pot să lucrez alături de oameni creativi într-un spațiu modern. Business-ul meu a fost pe drumuri o vreme, însă acum și-a găsit casa”, a spus Louis Havriliuc, antreprenor care dezvoltă Simbound, produs tehnologic și media educațional.

Graficianul Ștefan Amatiesei lucrează în domeniul creativ vizual - grafică, animație, ilustrație - și a ales ClujHub pentru că i-a oferit mediul și condițiile de care avea nevoie. “Îmi place că sunt într-un mediu activ și sunt înconjurat de tineri antreprenori și asta mă ajută să mă motivez să evoluez”. 

Partenerul noului hub este Banca Transilvania (BT). „CHC este un loc inspirațional şi aspirațional din care vor porni multe idei şi afaceri. Va fi un nou workplace lifestyle, un nou trend. Ne bucurăm că avem ocazia, ca bancă, să contribuim la toate acestea şi la creşterea comunității de antreprenori”, a declarat Sergiu Mircea, director de marketing al BT.

Comenteaza