O firmă de IT din Cluj plăteşte bursele pentru patru doctoranzi la UBB şi UTCN

O firmă de IT din Cluj plăteşte bursele pentru patru doctoranzi la UBB şi UTCN
Organizația Automatizări Feroviare a companiei Siemens AG finanțează patru burse de doctorat, de-a lungul a trei ani, în cadrul a două universităţi clujene.

Siemens finanţează burse la facultăţile de Matematică-Informatică de la Universitatea "Babeş-Bolyai" și la facultatea Automatică și Calculatoare de la UTCN. Contractul programului de bursă va fi semnat în 12 iunie, cu ambele facultăți.

După semnarea contractului de cooperare din anul 2012 de către Siemens și facultățile tehnice din Cluj-Napoca, organizația Automatizări Feroviare a companiei Siemens, cu susținerea locală a companiei evoline, a creat un program de burse de doctorat în Cluj-Napoca, ce asigură burse de studiu pentru patru studenți doctoranzi începând cu toamna anului curent. Bursele de studiu se împart egal între cele două universități: două în cadrul Universității Babeș-Bolyai și două în cadrul Universității Tehnice Cluj-Napoca.

Pe lângă finanțarea studenților doctoranzi, programul de burse Siemens va sprijini și cadrele didactice responsabile de coordonarea cercetărilor. Astfel, cunoștințele acumulate de-a lungul cercetării, vor rămâne în proprietatea intelectuală a facultăților. Subiectele de doctorat vor fi propuse de către Siemens, luând în considerare marile provocări ale industriei IT, care în urma cercetărilor de doctorat și-ar găsi soluțiile.

 

Comenteaza