Proprietarii Rondocarton au cumpărat o fabrică în Sibiu. Modernizare la Cluj: 6 milioane euro

Proprietarii Rondocarton au cumpărat o fabrică în Sibiu. Modernizare la Cluj: 6 milioane euro

Rondocarton a preluat 60% din compania Transilvania Pack & Print (parte a grupului austriac Offsetdruckerei Schwarzach), producător de ambalaje de carton şi etichete din Sibiu.

Rondocarton, parte a grupului austriac Rondo Ganahl, cel mai mare pro­ducător de carton ondulat din Ro­mâ­nia, a bugetat pentru acest an un program de investiţii de 16 milioane de euro pentru modernizarea fabri­cilor din Apahida (judeţul Cluj), şi Şura Mică (Sibiu), recent achiziţionată, potrivit ZF.

Potrivit programului de investiţii, 6 milioane de euro au fost alocate pentru mo­der­ni­zarea maşinii de producţie a car­tonului din Apahida (Cluj), iar împre­ună cu grupul austriac Offset­druc­kerei Schwarzach, Rondocarton va investi 10 milioane de euro în dezvoltarea fabricii de la Şura Mică.

Fabrica din Cluj are acum un nou director general, Silviu Mihnea Bâldea, care îl înlocuiește din 4 ianuarie pe Teofil Câmpean, care a fost la conducere din 2016. Acționarii societății din Apahida sunt Ganahl Aktiengeselleschaft (98,43%) și Verpackungs Maschien Leasing (1,57%), ambele cu sediul în Austria, conform Termene.ro.

Firma clujeană specializată în fabricarea hârtiei, cartonului ondulat și a ambalajelor din acestea, a înregistrat afaceri de 412 milioane de lei în 2017, cu un profit net de 34 de milioane. Ea avea 417 angajați.

Comenteaza