Rafaela Nebreda: “Am sfătuit dezvoltatorii imobiliari să se orienteze spre Cluj”

Rafaela Nebreda: “Am sfătuit dezvoltatorii imobiliari să se orienteze spre Cluj”
Compania spaniolă de consultanță Imoteca și-a deschis un birou la Cluj și va direcționa dezvoltatorii din domeniu către această piață, considerată ca una cu mare potențial, a anunțat Rafaela Nebreda Vilallonga, asociat în GIS Group.

„Urmărim de câțiva ani potențialul câtorva orașe mari de provincie. Am sfătuit dezvoltatorii să se orienteze spre Constanța și Cluj, dar există în continuare alte orașe cu potențial la fel de mare ca și Bucureștiul”, susține Rafaela Nebreda

Imoteca, agenție coordonată de GIS Group, și-a extins activitatea în cele două orașe prin completarea portofoliului cu 1.000 de unități rezidențiale în regim de exclusivitate în ansamblurile Record Residence și New Transilvania Residence. 

Primul este dezvoltat de compania belgiană Speedwell, are 260 de unități, iar construcția urmează să înceapă în acest an. Ansamblul din Constanța este dezvoltat de Gran Via Real Estate și va avea 800 de unități locative și facilități integrate și urmează să fie lansat în a doua jumătate a anului. 

La București, Imoteca înregistrează o creștere de 200% a ansamblurilor rezidențiale aflate în portofoliu. Dacă în 2016 avea 12 proiecte exclusive, în 2018 numărul lor a crescut la 37. Finalizate sau în diverse stadii de construcție, ele totalizează 4.800 de unități locative, cu o valoare de 400 de milioane de euro.  

După integrarea pe piață a proiectului Fine & Country, Imoteca lucrează acum la integrarea Flux Advisory, o rețea internațională de consultanți de artă cu acces la piața internațională de lux, și va participa la cel mai mare summit de business din Europa.

Imoteca The Residential Experts are o echipă cu angajați din România, Liban, Columbia, Spania și Marea Britanie. Principalele agenții naționale de intermediere imobiliară erau în 2016, conform Termene.ro, CBRE (7,4% din piață), Sudrezidential (3,6%), Blum Imob (2,18%), Echinox (1,6%), Aether Solution (1,6%).

Comenteaza