Şova: Oracle derulează o investiţie de aproximativ 100 milioane euro în România

Şova: Oracle derulează o investiţie de aproximativ 100 milioane euro în România
Producătorul american de software Oracle investeşte aproximativ 100 milioane euro în România, potrivit ministrului delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan Şova.

"Este o investiţie nouă de extindere a capacităţilor existente, a lui Oracle, care este la vreo 100 de milioane de euro", a spus Şova, la emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică de Pro TV, în contextul unei discuţii despre noi investiţii locale.

Întrebat dacă investiţia Oracle este în România şi vizează call-centere, el a răspuns afirmativ.

Grupul american a avut afaceri de 100 milioane euro în România în 2011, cele mai mari de pe plan local ale unei companii de soft, potrivit datelor ZF.

Premierul Victor Ponta şi ministrul pentru Societatea Informaţională, Dan Nica, s-au întâlnit pe 22 aprilie la Palatul Victoria cu Safra Catz, co-preşedinte Oracle Corporation, şi cu Sorin Mândruţescu, directorul general Oracle România.

Reprezentantul grupului american a afirmat, în cadrul întâlnirii, că filiala locală a ajuns la 2.500 de angajaţi, iar Oracle va continua să îşi dezvolte prezenţa în România, potrivit datelor anunţate de Guvern.

"Mai sunt discuţii cu investitori. Este investiţia mare a chinezilor la Turceni, care este de un miliard de euro. Este investiţia de un miliard de euro a OMV şi Exxon", a mai spus Şova.

Întrebat dacă pe segmentul auto vor exista şi alte investiţii, pe lângă cea anunţată recent de grupul german Daimler, ministrul a spus că este posibil, dar nu a oferit detalii.

 

Comenteaza