Cele mai bune 5 alimente bogate în fibre pe care trebuie să le introduci în dieta ta

Cele mai bune 5 alimente bogate în fibre pe care trebuie să le introduci în dieta ta

Poţi aborda o dietă bazată în cea mai mare parte pe fibre. Este o alternativă la regimurile de slăbit restrictive

1.Fulgii de ovăz

Ovăzul este bogat în fibre, reglează nivelul zahărului din sânge, oferă multă energie și luptă împotriva oboselii. Are proprietăți diuretice și ajută la eliminarea apei din organism. Având în vedere că ovăzul ajută la ameliorarea stării de oboseală este recomandat să-l consumați dimineața pentru a vă începe ziua în forță. Îl puteți prepara în diverse moduri extrem de delicioase.

2. Linte

Această leguminoasă reprezintă o putere nutrițională. Este o sursă excelentă de proteine, nu conține doar o cantitate importantă de fibre, dar conține și fier și vitamina B. Încercați să o adăugați în preparate precum supe sau tocănițe.

3. Semințele de chia

Sunt pline de proteine, calciu și Omega 3, iar o singură linguriță conține 6 grame de fibre. Pune-le în cereale, în smoothie-uri, în iaurt sau fă-ți o budincă delicioasă cu fructe și lapte de cocos sau de migdale.

4. Mazărea

Considerată una dintre cele mai mici legume, aceasta este bogată în fibre și proteine. O puteți adauga în supe, paste, sau salate.

5. Fasolea neagră

Trend sau necesitate ? Se pare ca ar trebui să mâncăm mai multe legume de acest fel. Precum lintea, fasolea neagră este bogată în fibre, proteine și are un conținut scăzut de grăsimi. Conține fier dar și vitamine și minerale. Este foarate accesibilă, o puteți adauge în salate sau paste.

 

Comenteaza