Tratamente care fac minuni. Se luptă cu DIABETUL, protejează INIMA, ard grăsimile, scad colesterolul

Tratamente care fac minuni. Se luptă cu DIABETUL, protejează INIMA, ard grăsimile, scad colesterolul
Scorţişoara este un condiment folosit în alimentaţia oamenilor de secole. Ea are un caracter antioxidant şi poate ajuta în lupta împotriva diabetului de tip 2. De asemenea, are caracter antiinflamator, antitumoral, protejează sistemul cardiovascular şi stimulează sistemul imunitar.

Există chiar şi tratamente naturiste cu scorţişoară pe care le putem folosi pentru sănătate sau ca metode de înfrumuseţare.

Beneficii ale scorţişoarei

Cel mai sănătos tip de scorţişoară este cea de tip Ceylon. Măcinată, sub formă de baton, capsule sau ulei, ea stimulează memoria, luptă împotriva căderii părului şi ajută la scăderea în greutate. E folosită ca tratament pentru întinerire şi contra stresului sau răcelii ori gripei.

Tratament împotriva tusei

Beţişoarele de scorţişoară sunt lăsate la dizolvat câteva ore într-o cană cu apă rece, apoi se bea conţinutul. Acesta va proteja şi va calma gâtul iritat.

Tratament împotriva bătăturilor

Sucul stors din 5 lămâi amestecat cu o lingură de ulei de măsline, un sfert de cană lapte integral, o jumătate cană de apă şi 2 linguri de scorţişoară este ideal pentru picioare. Timp de 15 minute trebuie să stai cu picioarele în acest amestec care are proprietăţi curative şi poate revitaliza pielea bătătorită sau crăpată a tălpilor.

Tratamente cu scorţişoară şi miere in medicina naturista

Scorţişoara în combinaţie cu mierea are proprietăţi miraculoase şi e folosită pentru diverse tratamente.

Arderea depozitelor de grăsime

Apa cu scorţişoară şi miere trebuie băută dimineaţa şi seara pentru a slăbi. În funcţie de kilogramele date jos, poţi continua sau opri acest tratament. Pe perioada dietei, se vor evita grăsimile sau alimentele bogate în zahăr.

Atenuarea simptomelor artritei

Pentru atenuarea artritei, se consumă o băutură formată din 2 linguri de miere şi o linguriţă pudră scorţişoară, zilnic.

Lupta împotriva căderii părului

Se formează o pastă din ulei de măsline fierbinte, o lingură de miere, o linguriţă scorţişoară pudră şi se aplică pe cap înainte de baie. După 15 minute, părul se spală.

Lupta împotriva infecţiilor urinare

2 linguri de scorţişoară pudră şi o linguriţă de miere se adaugă într-un pahar cu apă calduţă. Acest amestec se bea pentru distrugerea germenilor din vezica urinară.

Tratarea durerilor de dinţi

Se formează o pastă din aceleaşi ingrediente, doar că mierea va fi în proporţie de 80% din amestec. Acesta se va aplica pe dinţii care dor. Tratamentul se reia până când durerile dispar.

Atenuarea nivelului de colesterol

2 linguri de miere cu 3 linguriţe scorţişoară pudră, amestecate în 450ml de ceai reduc colesterolul. Se beau 3 căni pe zi.

Tratarea acneei

Se formează o pastă din 3 linguri de miere şi o linguriţă scorţişoară, care se aplică pe zonele afectate de acnee. Se aplică seara, iar dimineaţa se spală respectivele zone.

Combaterea halenei

O respiraţie proaspătă e asigurată de o gargară cu apă călduţă amestecată cu o linguriţă de miere şi una de scorţişoară.

Recomandări

- Femeile însărcinate nu trebuie să abuzeze de consumul de scorţişoară. Se va evita consumul de astfel de condiment de către copii;
- Peste miere nu se adaugă apă fierbinte deoarece aceasta devine toxică;
- Dacă foloseşti scorţişoara ca tratament pentru diverse afecţiuni, cere mai întâi sfatul medicului. Consumată în cantităţi mari ori consumul de alt tip de scorţişoară în afară de Ceylon pot dăuna.

Alina NITU

Comenteaza