Oltchim Râmnicu Vâlcea a pierdut Szabella Cup, la Budapesta

Oltchim Râmnicu Vâlcea a pierdut Szabella Cup, la Budapesta
Campioana României la handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea a fost învinsă ieri, în finala mare la Szabella Cup, de formaţia gazdă FTC Budapesta, scor 27-29 (12-15).

Oltchim nu a mai arătat forma bună din primele două partide de la Szabella Cup, fiind condusă de la un capăt la altul de FTC. Echipa vâlceană a avut parte şi de ghinion, prin accidentarea Marijei Jovanovici, în minutul 20, care a suferit o entorsă la glezna stângă, după o ciocnire cu o adversară. Antrenorul Jakob Vestergaard a fost calm, a rulat lotul, nepărând foarte afectat de faptul că echipa sa a fost condusă pe tot parcursul finalei şi preferând să testeze noile scheme şi relaţiile de joc. Oltchim a recuperat handicapul de 4-5 goluri în ultimele minute, dar nu a reuşit să obţină victoria şi, implicit, trofeul.

Marcatoarele echipei vâlcene au fost Bulatovici 8 goluri, Managarova 7, Curea 4, Barbosa 2, Manea 2, Jovanovici 1, Brădeanu 1, Meiroşu 1, Pineau 1. De la FTC s-au remarcat Tomori 7 goluri şi Pena 7.

Rezultatele complete ale Szabella Cup: Buducnost Podgorica - Hypo Viena, 25-26, Rostov-Don - Oltchim Râmnicu Vâlcea 23-29, FTC Budapesta-Hypo Viena 38-35, Rostov-Don-Krim Ljubljana 23-21, Oltchim-Krim Ljubljana 28-23, Krim Ljubljana-Buducnost 34-28 (pentru locurile 5-6), Rostov Don-Hypo Viena 29-28 (locurile 3-4) şi Oltchim-FTC Budapesta 27-29 (finala mare).

Tot duminică s-a disputat şi Supercupa Europei, între FTC Budapesta, câştigătoarea Cupei Cupelor şi Buducnost Podgorica, câştigătoarea Ligii Campionilor. FTC Budapesta a câştigat trofeul, scor 35-27, care s-a adăugat Szabellei Cup.

Szabella Cup este singurul turneu de anvergură la care a participat Oltchim în inter-sezon. Formaţia vâlceană mai are programat un meci internaţional, la Drobeta Turnu Severin, în 4 septembrie, cu campioana Serbiei, RK Zajecar.

 

Comenteaza