Taberele de tineret vor trece în administrarea autorităților locale

Taberele de tineret vor trece în administrarea autorităților locale

Ministrul Dezvoltării și Administrației, Attila Cseke, anunță primii pași spre descentralizarea administrației publice și extinderea rețelei de creșe.

Taberele de tineret din administrația Ministerului Tineretului și Sportului vor fi trecute în administrarea autorităților publice locale, a anunțat ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației.

Reforma instituțională pentru eficientizarea și descentralizarea serviciului public este o prioritate pentru ministerul pe care îl conduce, spune acesta. Ministerul a publicat un proiect de act normativ privind reforma instituțională a Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC), prin desființarea structurilor intermediare ale acestuia. 

Cseke a anunțat: conceptele pentru creșe au fost pregătite, iar lucrările de construcții vor fi demarate încă din acest an. „Conceptul creat pentru creșe este unul care se ridică la așteptările anului 2021, și vor fi modificate și reglementările în vigoare din domeniu. Avem nevoie de o rețea de creșe moderne, iar legislația trebuie să servească acest scop”, a spus ministrul Dezvoltării.

România se află pe ultimul loc din UE privind numărul de locuri disponibile în creșe pentru copii de vârsta de sub trei ani. În timp ce în România sunt suficiente locuri pentru mai puțin de 4% din copii, în Danemarca acest procentaj se ridică la 70%.

Comenteaza