Cel mai mare grup imobiliar din lume îşi deschide birou comunal în Floreşti

Cel mai mare grup imobiliar din lume îşi deschide birou comunal în Floreşti
Grupul american RE/MAX va îngloba în reţeaua sa internaţională un birou în localitatea clujeană Floreşti, franciză deţinută de soţii Mircea şi Angela Drăguş.

Cei doi experţi imobiliari ocupă în RE/MAX România poziţiile de director de dezvoltare şi de agent imobiliar. Franciza din Floreşti a Real Estate & Construcţii RE/MAX va deveni operaţională din august. Angela Drăguş figurează în topul RE/MAX România cu 12 proprietăţi tranzacţionate şi 20 active, respectiv cu 10 cereri rezolvate şi 93 active.
 
În România există agenții RE/MAX în 11 orașe. Grupul imobiliar a intermediat anul trecut în ţara noastră tranzacţii de 100 de milioane de euro, cele mai mari fiind efectuate la Cluj. Valoarea comisioanelor totale încasate din intermedierile imobiliare s-a situat la 1,5 milioane de euro în 2016, cu 50% mai mult comparativ cu anul precedent.
 
„Numărul tranzacțiilor intermediate de birourile rețelei RE/MAX România din 11 orașe s-a triplat comparativ cu anul precedent, ajungând la peste 1.000 de vânzări, respectiv închirieri. În ceea ce privește tipul de proprietăți tranzacționate de către companie, ponderea celor de pe segmentul rezidențial a fost de 79%. Restul de 21% au reprezentat proprietățile office, comerciale și terenuri”, a declarat Răzvan Cuc, director regional al RE/MAX România.
 
Birourile din Cluj au intermediat cele mai multe tranzacții imobiliare, urmate în clasament de cele din București și din Brașov. Pentru un teren dedicat unui proiect de dezvoltare imobiliară din Cluj, de 10.000 mp, un dezvoltator a plătit 2,5 milioane de euro. O altă operaţiune derulată în zonă a reprezentat-o vânzarea unei clădiri de birouri, cu o suprafață de 1.700 mp și cu o valoare de 1,5 milioane de euro. Filiala din România va însuma în acest an 25 de birouri şi 250 de agenți. 
 
La nivel global planurile vizează extinderea rețelei de birouri şi a numărului de agenți imobiliari. Printre țările așteptate să cunoască o creștere semnificativă se numără Italia, Spania, Portugalia, Franța. Conform informaţiilor RE/MAX, grupul originar din Denver (SUA), cel mai mare în sectorul real-estate, are 100.000 de agenţi şi 7.000 de birouri din 100 de ţări. Printre principalii concurenţi ai RE/MAX la Cluj se numără agenţiile Welt, Edil, Blitz, Napoca Imobiliare, Habitas sau Pitas.
 
Top agenţi RE/MAX România
 
                                                              Proprietăţi......................Cereri
                                                             (trancţionate/active)        (active/rezolvate)

1. Mihaela Keller (Cluj)................36/13...........................121/20
2. Ramona Cuc (Cluj)..................2/0..............................89/4
3. Victor Lazăr (Cluj)....................0/2..............................108/2
4. Arpad Farkas (Cluj).................8/9...............................4/20
5. Cristina Ciobanu (Cluj).............23/11...........................92/24
6. Nelida Georj (Cluj)...................34/27............................146/27
7. Viviana Habouch (Bucureşti)......7/19.............................4/7
8. Marin Marie (Cluj)....................38/35............................154/39
9. Răzvan Chelariu (Cluj).............0/7...............................54/1
10. Andreea Parti (Arad)..............23/5..............................13/0

A doua piaţă imobiliară a Transilvaniei
 
4.200 de locuințe ar urma să fie livrate la nivel regional în acest an, cea mai mare parte a unităților aflate în dezvoltare în Cluj-Napoca adresându-se segmentului mijlociu, iar cele din Florești țintesc în special cumpărătorii „de masă”, conform companiei de consultanţă Coldwell Banker. La Bucureşti, dintre cele 12.000 de locuinţe în construcţie, 60% sunt pe segmentul „mass market”, adică proiecte amplasate în zonele mărginașe sau în interiorul marilor cartiere, care pun pe piață locuințe cu suprafețe mai mici sau similar comparativ cu cele ale locuințelor vechi și care sunt incluse în proiecte care oferă un număr limitat de facilități.

Comenteaza