După cotitura istorică din 1989, prin care a încetat scindarea ideologică pe continent, tratatul de la Maastricht (1992) a pus ţările europene pe direcţia unificării politice în cadrul democraţiei.
Armata terestra a Rusiei a pus piciorul pe pamantul Siriei. Invazia a inceput. Pretextul este Statul Islamic. Putin declara ritos ca are drept obiectiv distrugerea noului Califat, condus de Abu Bask al-Baghdadi. Si de aceea il sustine pe Bashar al-Assad. Iar Statele Unite se gandesc. Analizeaza. Luni, Obama va avea cu Putin o discutie pe aceasta tema. Intre timp, rusii avanseaza.
Despre victoria aceea ireală a Japoniei contra Africii de Sud la Cupa Mondială de Rugby încă se discută de sâmbătă.
Competitia interna pentru preluarea conducerii celui mai mare partid din Romania are efecte asupra ansamblului politicii. Puternice. Si pe termen lung. De aceea, soluția care va fi adoptata va trebui, in mod obligatoriu, sa raspunda unor criterii extrem de precise.
Jurnalistul Cornel Nistorescu sugerează că da. Într-o postare din 17 septembrie, pe Cotidianul.ro. Şi că, prin urmare, el nu ar fi altceva decât un nou om al sistemului. Asemănător cu Traian Băsescu. Şi asemănător cu Victor Ponta. Şi cu mulți alții. Dacă așa stau lucrurile, este extrem de grav. Rămân însă în așteptare. Vreau să văd de ce probe dispune, în acest sens, Cornel Nistorescu.
Cu prilejul unui discurs în fața Adunării Generale ONU, președintele algerian Houari Boumedienne a declarat răspicat: "Într-o zi, milioane de oameni vor părăsi emisfera sudică pentru a merge în emisfera nordică. Și nu vor merge ca prieteni, fiindcă vor merge acolo ca s-o cucerească. Și o vor cuceri cu fiii lor. Pântecul femeilor noastre ne va aduce victoria".