Video Foto Maeștrii cubului magic s-au duelat la Cluj

Maeștrii cubului magic s-au duelat la Cluj
Maeștrii cubului magic s-au duelat la Cluj
Maeștrii cubului magic s-au duelat la Cluj
Maeștrii cubului magic s-au duelat la Cluj
Maeștrii cubului magic s-au duelat la Cluj

Centrul comercial Vivo a găzduit concursuri spectaculoase de speedcubing sâmbătă și duminică. Romanian Open 2018 este o competiție oficială de cub, omologată de World Cube Association (WCA) și aduce concurenți din țară și străinătate.

"Am avut în jur de 50 de participanți din mai toate județele Transilvaniei și chiar din București. Cel mai bun rezultat din România este undeva la 6 secunde, însă recordul mondial a ajuns acum la 4,22", spun organizatorii. Participanții s-au antrenat la o masă comună până să intre în stand, iar în competiție au fost susținuți de un public numeros. 

Evenimentul dedicat pasionaților de cub Rubik a reunit concurenți de toate vârstele, iar cel mai mic concurent a avut șase ani. Competiția se întinde pe parcursul a două zile și cuprinde probe precum rezolvarea unui cub de 3x3x3, 5x5x5, 6x6x6, 7x7x7, cu o singură mână sau cu ochii închiși.

”Mă bucur că deși mă implic mai puțin în comunitatea începută în urmă cu opt ani, ea merge foarte bine iar copiii de atunci se implică acum mai mult și duc acum competițiile mai departe răspândindu-le în toată țara”, a declarat Radu Făciu, promotorul acestui hobby în România și reprezentant al WCA.

Evenimentul s-a desfășurat în piațeta Matei Corvin a Vivo Center. Prima competiție a cubului Rubik din România a avut loc la Vivo în urmă cu opt ani. De atunci, competiția a devenit o tradiție și s-a organizat aproape în fiecare an. Cubul Rubik este un joc problemă de tip puzzle inventat în 1974 de sculptorul și profesorul de arhitectură maghiar Ernő Rubik.

Mai jos, recordul mondial din 2017:

 

Comenteaza