SURSE: Incendiul a izbucnit de la un injectomat. Prefect Neamț: Secţia ATI a fost mutată fără avizul DSP

SURSE: Incendiul a izbucnit de la un injectomat. Prefect Neamț: Secţia ATI a fost mutată fără avizul DSP

Prefectul județului Neamț, George Lazăr, a declarat că secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă, unde s-a produs incendiul soldat cu 10 morţi, a fost mutată, sâmbătă, fără avizul DSP.

"Ieri a fost mutată secţia ATI de pe etajul 3 pe etajul 2, iar acest lucru se cheamă modificare de structură. Iar modificarea de structură trebuia obligatoriu cu avizul DSP. Nici măcar nu au notificat DSP în acest sens", a declarat, pentru Agerpres, George Lazăr, prefectul judeţului Neamţ.

Procurorii Parchetului General au deschis un dosar penal in rem pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă în legătură cu împrejurările în care a izbucnit incendiul de la Secţia ATI, soldat cu 10 morţi.

Potrivit unor surse din anchetă, incendiul a izbucnit de la un injectomat şi s-a extins rapid la sursa de oxigen. Ar fi urmat o deflagraţie puternică, iar incendiul s-a extins în salon. 

Injectomatul este un dispozitiv automat tip seringă care livrează medicamente, în mod programat, conform unor doze prestabilite.

Comenteaza