Cel mai important strateg politic al prezidentiabilului Victor Ponta este domnul Bogdan Teodorescu. Acesta, intr-un interviu publicat ieri, a prezentat proiectul liberalilor dintr-o perspectiva extrem de convenabila PSD-ului. Si anume ca unificarea dreptei nu s-ar face in jurul candidaturii lui Crin Antonescu, ci pur si simplu pentru sustinerea ambitiei lui Traian Basescu de a deveni prim-ministru.
Eu cred ca nu. Chiar daca sunt multi care s-ar bucura sa puna lumanarea la capataiul acestui partid istoric. Si totusi? Nu care cumva, in acest moment, PNL traverseaza o criza de mari proportii? Care i-ar putea fi fatala? Si daca raspunsul este afirmativ, atunci se pune intrebarea: ce solutii exista pentru ca, in final, criza sa se transforme nu in pierdere, ci in castig?
După o campanie electorală fără teme, în jurul unor candidați care nu au etalat vreo idee proprie, s-a stabilit noua reprezentare a României în Parlamentul European. Putem privi în urmă și putem aduce explicații.
O realitate este ca Romania este silita sa asigure flancul sud-estic al NATO. Si ca NATO, in mare masura, este nu numai controlat, dar si finantat de Statele Unite. Prin urmare, parteneriatul nostru militar si politic cu Statele Unite trebuie intarit. Iar Romania are obligatia sa fie extrem de loiala.
Cu ochii la Victor Ponta si ispravile sale guveramentale si neguvernamentale si la opozitia dezbinata care face miscari nastrusnice, romanii aproape nu realizeaza uriasa tragicomedie care se consuma la granita de rasarit. In Ucraina. Acolo unde, tot duminica, are loc, pe fondul razboiului civil, un razboi politic al oligarhilor.
La Bucuresti, insistenta neobisnuita cu care Joe Biden a pus in discutie tema combaterii coruptiei si consolidarii statului de drept pe mine unul m-a convins ca toate afirmatiile sale publice nu au facut altceva decat sa se constituie intr-o perdea de fum. Groasa. Iar in spatele acesteia, tema a fost diferita. Asa cum am afirmat si in analiza de ieri.
S-a lăsat cortina peste încă o ediție a Ligii 1 și, vorba ceea, tot degeaba. Câteva concluzii se impun automat, fără să stai pe gânduri, fără să fii mare specialist și fără să știi toate „jocurile”. Pur și simplu, sar în ochi. Iar acest an îndeplinește toate condițiile pentru a fi unul de pomină. Iată doar câteva dintre aceste constatări amare despre ce a ajuns în România acest frumos și popular joc.