Restricţiile de circulaţie în spaţiul Schengen au consecinţe. Alături de îngreunarea trecerii frontierelor pentru cetăţeni, se pierd timp şi bani în vămi şi se descurajează investiţii străine directe. Efectele nu se opresc aici. De aceea, amânarea celei de-a doua etape a admiterii României în zona Schengen stârneşte nemulţumire. Cum se explică această amânare iniţiată de Germania şi susţinută, apoi, de alte ţări?
Uneori, e periculos să ştii prea multe amănunte. Chiar credeam că e o muncă migăloasă la Naţională.
Un scurt portret al lui Claudiu Keşeru sau o invitaţie să vorbim despre fotbal înaintea meciului cu Ungaria.
La începutul săptămânii lui 15 Martie, Orbán Viktor şi-a văzut visul cu ochii.
Preocupată de tocmeli provinciale, politica românească se va trezi prea târziu pentru a observa metamorfoza economiilor dezvoltate.
Andrei Pleșu atacă continuu fără a se informa, iar dacă îndrăznești să îi răspunzi ești deja „în derapaj". Îmi pare rău că trebuie să revin la dânsul și o fac, mărturisesc, cu reținere și doar obligat de noile sale minciuni sistematizate cu privire la Institutul Cultural Român actual și la modesta mea persoană.
Joia trecută a fost o zi cu o simbolistică specială pentru mine. Dimineaţă, încălţat în cizme de lucru şi cu casca de protecţie pe cap, însoţeam partenerul din construcţii pentru o organizare de şantier.
Pentru că sunt intoleranţi, deşi clamează, cu o pudoare dusă la exces, buna înţelegere. Pentru că mi-am permis să scriu un articol în care am citat toate opiniile implicate, exact aşa cum au fost. Pentru că i-am supărat pe unii care nu cred în democraţie (dacă or fi ştiut vreodată ce înseamnă).
„U” Cluj are parte doar de liniştea dinaintea furtunii