Someşul a fost una din cele 9 teme principale ale dosarului de candidatură a Clujului pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021, competiţie pierdută în faţa Timişoarei.
Gala premiilor acordate de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN) pentru 2017 a avut loc, luni seara, la Bucureşti, printre nominalizaţi numărându-se mai multe ONG-uri şi asociaţii din Cluj.
În anul Centenarului, municipalitatea clujeană alocă 75.000 de lei pentru organizarea evenimentului "24 ianuarie - Ziua Unirii Principatelor Române".
Record de vizitatori pentru muzeele din Cluj în 2017. Este vorba despre Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Muzeul Etnografic al Transilvaniei și Muzeul Memorial ,,Octavian Goga" Ciucea.
Este propunerea Centrului Cultural Clujean pentru 2018, ONG care are în portofoliu un amplu proiect dedicat comunităţii de la Pata Rât - Jivipen.
Un Centru European de Artă Contemporană (ECCA), o Academie a Schimbării şi o rețea culturală Transylvania Myths Europe. Acestea sunt principalele proiecte de cultură lansate în 2017 şi continuate în 2018 de către Centrul Cultural Clujean.
Transilvania Film Festival, Untold, Electric Castle şi Jazz in the Park adună sute de mii de turişti, din toate colţurile lumii.
În toată ţara se construieşte pe bandă rulantă, însă Clujul dă semne că se apropie de saturaţie. S-a înregistrat o scădere drastică a suprafeței autorizate.
Gara Mică din Cluj-Napoca, închisă la început de 2011 din pricina scăderii traficului de călători, se dorea să devină casă pentru artiştii locali şi să fie transformată în centru de arta contemporană.