Aglomeraţia din trafic este principala problemă a Clujului, la care se adaugă lipsa acută a locurilor de parcare. Pentru a găsi soluţii fezabile imediate, este nevoie de a înţelege cauzele problemei. Studiul "Pact pentru mobilitate" vine cu câteva lămuriri grăitoare.
În timp ce populaţia municipiului Cluj-Napoca a consemnat, în ultimii doi ani, o creşte de doar 0.5%, numărul de maşini a înregistrat un avans de 15%.
Pe modelul oraşelor europene, o stradă din cartierul clujean Mărăşti va deveni prima stradă „Smart” din România. Esta vorba despre Molnar Piariu, stradă care găzduieşte şi căminele studenţeşti ale Universităţii Tehnice (UTCN) din Cluj-Napoca.
Un parking suprateran privat, cu peste 300 de locuri de parcare, va fi construit în centrul Clujului.
Parcările de pe strada Observatorului au fost desfiinţate, lucru ce i-a nemulţumit pe locuitorii din Zorilor. Câteva zeci de persoane au şi protestat în stradă faţă de această decizie a municipalităţii. Urmează însă modernizarea străzii Nicolae Titulescu din Gheorgheni, unde vor fi afectaţi sute de clujeni.
Primul experiment de reorganizare de cartiere pus în practică la Cluj-Napoca a primit o nominalizare în cadrul secţiunii "Evenimentul de arhitectură și strada ca o scenă" a Bienalei Naționale de Arhitectură 2018.
Un studiu realizat de patru cercetători din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca pune serios în discuție bazele învățământului românesc.
Duminică, 21 octombrie 2018, este ultima zi din prima etapă de vot din cadrul procesului Bugetare participativă Cluj-Napoca 2018. Din cele 164 de proiecte depuse de clujeni, 47 au fost declarate eligibile de către comisia tehnică de analiză din cadrul primăriei.
A început procesul de votare în cadrul procesului de Bugetare Participativă Floreşti 2018. Un număr de 7 proiecte depuse de cetăţeni au fost declarate eligibile de către comisia de evaluare din cadrul primăriei. Suma pusă la bătaie: 1 milion de lei.